Herman Boerhaave, foto PR.

Boerhaave, de man die de geneeskunde opnieuw uitvond

Donderdagmiddag 20 oktober presenteert Uitgeverij Balans het nieuwste boek van Luuc Kooijmans: ‘Het orakel – De man die de geneeskunde opnieuw uitvond: Herman Boerhaave (1668 – 1738)’. Hoe werd de zoon van een berooide Leidse predikant Europa’s beroemdste dokter? Het boek belicht het verhaal van een sceptische theologiestudent, die zijn hart verloor aan wiskunde, mechanica en scheikunde, met als onbedoeld gevolg een nieuwe geneeskunde. De feestelijke presentatie van deze interessante biografie vindt plaats in Museum Boerhaave. Belangstellenden zijn vanaf 17.00 uur welkom.
Meer info: www.museumboerhaave.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×