Foto: PR/Politie.

Politie houdt ‘hennepactiedag’ in Duin- en Bollenstreek

Gisteren heeft de politie een ‘hennepactiedag’ gehouden waarbij vier kwekerijen zijn aangetroffen. In een woning aan de Harman de Vriesstraat in Voorhout werd in een slaapkamer een kleine hennepkwekerij ontdekt. De hennep lag te drogen op droogrekken en was waarschijnlijk kortgeleden geoogst en geknipt. Uit onderzoek bleek dat het om 20 planten ging, die gekweekt werden in speciekuipen en daardoor meer opbrengen, dan wanneer ze in een kleinere bak gekweekt worden. Ook kon worden aangetoond, dat er geruime tijd gekweekt is en daarom werd een motorfiets van het merk Ducati in beslaggenomen. De stroom was buiten de meter om aangesloten.

In een woning aan de Meerstraat in Hillegom, werd een hennepkwekerij met ongeveer 100 planten aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat hier ook al geruime tijd gekweekt werd.

Op een derde locatie, een woning aan de Zager in Noordwijk, werden zeer slechte elektrische aansluitingen aangetroffen waardoor het brandgevaar hoog was. Op de bovenste verdieping werd een hennepkwekerij met 250 planten gevonden. De bewoner was thuis en gaf na binnenkomst gelijk aan waar de kwekerij was. Terwijl de agenten bezig waren met de ontmanteling van de kwekerij werd een andere man aangetroffen die zich verstopt had in een waterreservoir. De man kreeg het koud en moest op een gegeven moment weer boven water komen waardoor hij werd ontdekt. Deze verdachte van 26 jaar verblijft vermoedelijk illegaal in Nederland en is in verband met het onderzoek inverzekering gesteld. Ook bij deze woning was sprake van diefstal van de stroom en werd de Kw/h-meter door de fraude-expert van het energiebedrijf weggehaald.

Op de vierde locatie in Noordwijkerhout aan de Meander werd een hennepkwekerij met 294 planten aangetroffen. De woning werd echter niet bewoond. In de woning is een hoop schade aangericht waarschijnlijk tijdens het opzetten en inrichten van  de kwekerij.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×