Csókolom, foto: Jan Stoks.

Opzwepende zigeunermuziek bij De X

Op zaterdag 22 oktober om 21.00 uur treedt de groep Csókolom op bij cultureel centrum De X in de Qbus. Csókolom brengt voornamelijk Hongaarse muziek uit het hart van Oost-Europa, van de zigeuners in Transsylvanië. De groep creëert een opmerkelijk eigen geluid, door de aparte bezetting van drie violen, contrabas en zang. Het intense spel en de originele, aardse stem van Anti von Klewitz, brengen veel enthousiasme teweeg bij publiek en recensenten. Zo schreef de NRC: “huiveringwekkend intens … een spannend kwartet dat nergens ter wereld zijn gelijke heeft.” Meer info: www.de-x.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×