Restaurant en woningen in oude Jonkpanden

De gemeente Leiden heeft de voormalige panden van autospuiterij Jonk aan de Haven verkocht aan AGP Beheer B.V. Die wil in de panden een luxe restaurant met brasserie en woningen maken. Naar verwachting opent het restaurant eind 2012 haar deuren. De heer Paauw van AGP Beheer B.V.: “Het pand wordt kwalitatief hoogwaardig verbouwd waarbij het restaurant en brasserie een luxe, gemoedelijke en trendy uitstraling zal krijgen en zich zal richten op 25-plussers. Er is een intentieovereenkomst getekend met de uitbater van het restaurant en brasserie. We zien het helemaal zitten en zijn blij met deze aankoop.”

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad): “Met deze verkoop is de levendige Haven met terrassen en restaurants een stap dichterbij. Het past goed bij de visie op onze mooie binnenstad. De komende jaren zetten we extra in om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken.”

De verkoop vindt plaats in het kader van de verkoop van gemeentelijk vastgoed. Het vastgoed dat de gemeente Leiden niet meer in gebruik heeft, wordt verkocht. De opbrengsten worden gebruikt door de gemeente voor andere (ruimtelijke) projecten in de stad.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×