De Trafficosaurus-familie bevolkt nu nog de rotonde bij het LUMC. Dat ziekenhuis vond het volgens wethouder De Haan een leuk project, maar is er nu wel klaar mee. "Ze hebben geen klacht ingediend, want dan hadden we als gemeente handhavend op moeten treden," aldus De Haan die hoopt dat er een permanente oplossing mogelijk is.

Trafficosaurus schuift een rotonde op

Het illegale en tijdelijke kunstwerk Trafficosaurus dat de rotonde bij het LUMC al maanden opleukt, schuift waarschijnlijk een rotonde op. Begin november praat kunstenaar Merijn Tinga met cultuurwethouder De Haan over een nieuwe permanente plek. Dat wordt mogelijk de rotonde bij de Hogeschool Leiden. Zeker is dat nog niet. Volgens De Haan moeten er aan een permanent kunstwerk hele andere eisen worden gesteld als aan een tijdelijke variant. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat het bij een zware herfststorm de weg op wordt geblazen. Verlichting zoals de kunstenaar graag wil, komt er waarschijnlijk niet. Uit oogpunt van verkeersveiligheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×