Leiden presenteert nieuwe cultuurnota

“De kracht van cultuur is de toekomst van de stad”. Dat is de titel van de cultuurnota 2012-2018 die wethouder Jan-Jaap de Haan vanmiddag heeft gepresenteerd. Het is geen traditionele opsomming van wat er is en wat moet blijven. De Haan noemt het stuk ‘een oproep aan de stad’ om cultuur veel meer zichtbaar te maken. Dat kan door meer cultuur op straat of door verrassende samenwerkingen waardoor een groter publiek wordt bereikt.

Als voorbeeld noemt hij een optreden van K&G op het podium van de Trianon bioscoop tijdens het Leids Film Festival en het locatietheater van De Veenfabriek in volkstuinencomplex Ons Buiten eerder dit jaar. Ook wil hij meer kunst in de wijken en wordt de deur opengezet voor meer kunst op straat. Voor dat laatste komt wat extra geld beschikbaar uit een potje voor bovenwijkse voorzieningen. Hij belooft dat ook de gemeente zelf anders met cultuur zal omgaan, zodat goede ideeen niet door ambtelijke molens worden vermorzeld.

Aan de cultuurnota is een heel proces vooraf gegaan waarbij iedereen input kon leveren. Voor het eerst ook via twitter, facebook en LinkedIn. Dat heeft veel ideeen opgeleverd, waarvan een deel in de nota is verwerkt. Ook punten uit de alternatieve cultuurnota die GroenLinks Leiden begin dit jaar presenteerde, zijn overgenomen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×