Symposium Jacobus van ’t Hoff bij Boerhaave

Museum Boerhaave en de Chemie Historische Groep van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging organiseren aanstaande dinsdag een symposium over Jacobus van ’t Hoff. Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat Nobelprijswinnaar Jacobus Henricus (Henry) van ’t Hoff is overleden. Van ’t Hoff was, in 1901, de eerste, die de Nobelprijs voor chemie kreeg voor zijn ontdekking van de wetten van de chemische dynamiek en van de osmotische druk. Daarnaast geldt Van ’t Hoff ook als de belangrijkste grondlegger van de stereochemie en bepleitte hij in zijn oratie van 1878 de belangrijke plek van verbeeldingskracht in de wetenschap.

Tijdens het symposium spreken prof.dr. Rob van Veen, dr. Geert Somsen, prof.dr. Ben Feringa en dr. Arend Hoek bij Museum Boerhaave over diverse aspecten van het leven en werk van deze pionier. Meer informatie over het symposium staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×