Het nieuwste boek van Abdelkader Benali, foto: PR.

Abdelkader Benali te gast bij Burcht Literair

Op donderdag 27 oktober spreekt schrijver, presentator, dichter en hardloper Abdelkader Benali over zijn werk en schrijverservaringen. Benali werd in 1975 geboren in Ighazzazen (Marokko). Zijn eerste boek, ‘Bruiloft aan zee’, werd bekroond met de Geertjan Lubberhuizen Prijs voor het beste debuut. Daarna volgden vele succesvolle romans, toneelstukken en reportages. Zijn werk, dat internationaal wordt uitgegeven, werd in 2010 bekroond met de E. du Perronprijs. Zijn meest recente boek ‘Oost = West’ verscheen in mei van dit jaar en doet verslag van ontmoetingen met Arabische generatie kunstenaars en cultuurmakers, die de druk van dictatuur, fundamentalisme, censuur en oorlog weerstaan om hun stem te laten horen.

De literaire avond wordt gehouden in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht en start om 20.15 uur (zaal open om 19.45 uur). Voorverkoop: Boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat, of telefonisch bij Liesbeth Feyen 071-5652459 en Mieke Heddema 071-5170686

Meer info: www.deburchtleiden.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×