Drie jongemannen aangehouden voor zware mishandeling

De politie heeft gisteren een 18-jarige Leidenaar en twee Leiderdorpers van 17 jaar aangehouden op verdenking van de zware mishandeling van een 18-jarige jongen in de nacht van 3 op 4 oktober. Één van de Leiderdorpers werd na verhoor weer vrijgelaten, omdat hij geen aandeel bleek te hebben in het buitensporige geweld dat de 18-jarige werd aangedaan. Het slachtoffer stond een patatje te eten op de brug bij de Turfmarkt, toen hij zonder enige aanleiding in elkaar werd getrapt en met ernstige verwondingen afgevoerd werd naar het ziekenhuis en geopereerd moest worden. De politie kwam de verdachten op het spoor door getuigenverklaringen naar aanleiding van de berichtgevingen in de media. Na een getuigenoproep in het SBS6 programma Hart van Nederland op vrijdag 7 oktober meldde een getuige zich bij de politie en kwamen er enkele anonieme meldingen binnen. De politie gaf een foto vrij van het slachtoffer na zijn operatie.
De 18-jarige verdachte wordt aanstaande vrijdag voorgeleid bij justitie. Het onderzoek loopt nog.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×