Grote brand verwoest villa in Noordwijkerhout

Gisterochtend woedde een enorme brand in een villa met een rietkap aan de Gooweg. Om 11.26 uur werd de brandweer gewaarschuwd en tevens die van Noordwijk in verband met de noodzaak voor een ladderwagen, omdat de brand het rieten dak in vlam had gezet. Ook kwamen collega’s uit Wassenaar, die veel ervaring hebben met rietkappen, om deskundige hulp te bieden. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt, doordat er geen waterputten in de buurt bleken te zijn. Daarom werden extra waterpompen ingezet en honderden meters slangen uitgelegd om zoveel mogelijk water aan te kunnen voeren. Met nog eens extra assistentie uit Leiden en Lisse, was het vuur avonds rond 21.30 uur eindelijk volledig geblust. De villa is volledig onbewoonbaar; naar de oorzaak van de brand wordt nader onderzoek gedaan. (Foto: www.District16.nl  – Stephan Bekooij.)

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×