Late Night Show Naturalis

Wie behoefte heeft aan een inhoudelijk avondje uit, is volgende week vrijdagavond welkom bij Naturalis. Daar vindt vanaf 19.30 uur de eerste Late Night Show plaats. Het is de bedoeling dat meer van deze avonden zullen volgen. Het thema van deze eerste Late Night Show is Overleven. Filosoof Bas Haring, Naturalisbioloog Koos Biesmeijer en Herman van Bekkem van Greenpeace filosoferen over overleven en de relatie tussen obsessief hamsteren, Spitsbergen en een nieuwe ijstijd. Ype & Willem, bekend van de wekelijkse klikstrip op www.nrcnext.nl, spelen in op het thema met een speciaal gemaakte fotostrip. René Dekker (adjunct-directeur Collectie van Naturalis) haalt een object uit de collectie voor een Show ’n Tell met een uitgestorven dier. Kunstenaar Peter Zwaan knutselt met de natuur. Hij toont een verzameling hybriden op een eenmalige expositie, de One Night Stand. Maarten Keulemans (journalist van de Volkskrant en auteur Exit Mundi) geeft een spoedcursus apocalyptisch denken.

Dit alles vindt plaats onder een hemel van planten, de stringgardens van Fedor van der Valk. Schrijver Jan Paul Schutten krijgt het laatste woord. De gids die publiek en gasten door de avond loodst is Lucien Janssen.

Naturalis krijgt veel bezoek van gezinnen met kinderen. Met dit avondprogramma hoopt het museum jong volwassenen en senioren met interesse voor cultuur en wetenschap te interesseren. Wie nieuwsgierig geworden is, kan zich aanmelden via www.naturalis.nl. De kosten voor de avond zijn €7,50 per persoon.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×