Doperse liederen in de Lokhorstkerk

Op zaterdag 29 oktober vindt in de Lokhorstkerk een bijzonder concert plaats. Op het programma staan doperse liederen uit de 16e en 17e eeuw. Dit zijn liederen, die een muzikaal beeld geven uit de tijd van de Reformatie en de doopsgezinde martelaren met hun geloofsovertuigingen. In de 16e eeuw werden er nieuwe teksten geschreven op de wijs van al bestaande volksliedjes. Pas in de 17e eeuw werd er bij nieuwe teksten bijpassende nieuwe muziek gecomponeerd. Het concert wordt verzorgd door Margot Kalse (mezzosopraan), Nico van der Meel (tenor), Elly van Munster (theorbe en luit) en Margo Fontijne (viola da gamba). Zij wisselen de liederen af met intermezzi op de authentieke instrumenten en op het fraai gerestaureerde Mitterreither-orgel uit 1774.

De Doopsgezinde Gemeente Leiden organiseert dit concert ter ere van het landelijk jubileumjaar.

De Lokhorstkerk is te vinden aan Pieterskerkstraat 1 en het concert begint om 20.15 uur. De toegangsprijs is €10 per persoon, inclusief drankje in de pauze.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×