Boerhaavedebat natuur en geneeskunde

Morgenavond staat het Boerhaavedebat in het teken van natuur en geneeskunde. De aanwezigen gaan met elkaar indebat over het gebruik van de natuur als argument in de geneeskunde. Moeders van zestig, ingevroren eicellen en andere grensverleggende medische wetenschap, leiden vaak tot discussie en weerstand. Argument dat daarbij gebruikt wordt, is dat genoemde behandelingen onnatuurlijk zijn. Aan de andere kant is het de vraag of geneeskunde niet per definitie ingrijpt in de natuur. Wetenschappers en filosofen die morgenavond aan het woord komen zijn hoogleraar filosofie Hub Zwart, hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp en hoogleraar filosofie van de geneeskunde en maakbaarheid van de mens Maartje Schermer. De column wordt verzorgd door Marcel Hulspas. De leiding van de avond is in handen van Jeroen Dirks.

Wie de avond bij wil wonen, is welkom. De toegang is vrij en aanmelden is niet nodig. Het debat vindt plaats in Museum Boerhaave en duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Het debat wordt live uitgezonden op Radio 5 in het NTR-programma Hoe?Zo! en is ook te beluisteren als audiostream of podcast via www.hoezoradio.nl

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×