Eerste exemplaar ‘Alle Leidse Hofjes’ overhandigd

Gisteren heeft Ruud Spruit, schrijver van het boek ‘Alle Leidse Hofjes’, het eerste exemplaar overhandigd aan dhr.N.Stikkelorum, voormalig hoofd vastgoed van SLS Wonen en regent van het Jean Pesijnhofje en het Tevelingshof. Spruit, secretaris en de enige nog levende persoon van het bestuur uit de tijd van de oprichting van de Stichting Leidse Hofjes ging samen met zijn vrouw Simone opnieuw alle 35 Leidse Hofjes langs voor een ‘update’ van de boeken die hij veertig jaar geleden maakte samen met fotograaf Herman Kleibrink. Het boek vertelt de geschiedenis van alle 35 Leidse Hofjes, verlevendigd met anekdotes uit archieven en kranten, gesprekken en foto’s van de bewoners (studenten en ouderen), regenten, architecten, bouwvakkers. Fotograaf Niek Bavelaar maakte bij allerlei weersomstandigheden foto’s, die de intieme sfeer van de hofjes prachtig weergeven. Het boek is verkrijgbaar in de boekwinkel of te bestellen via: www.boekenvandekrant.nl
(vlnr: dhr.N.Stikkelorum, Simone en Ruud Spruit, foto: Niek Bavelaar.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×