Ruim tien tips over explosie bij flitspaal

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het ontplofte explosief bij de flitspaal aan de Voorschoterweg in Voorschoten heeft in het onderzoek meerdere bruikbare tips binnengekregen. Meerdere tipgevers hebben in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober twee verdachte personen bij de flitspaal zijn gezien. De flitspaal staat bij de kruising van de Voorschoterweg met de Leidseweg. Ook burgemeester Staatsen van Voorschoten doet een klemmend beroep op getuigen om zich te melden: “Ik roep iedereen die iets gezien heeft met klem op om zich te melden bij de politie. Dit is van groot belang voor het onderzoek dat het Openbaar Ministerie is gestart,” aldus Staatsen op de website van zijn gemeente.

Bij de ontmanteling van het explosief vielen drie gewonden. Een 44-jarige sergeant-majoor van de landmacht die als medewerkers van de Explosieven Oprumingsdienst was ingezet moet door de ontploffing zijn rechterhand missen. De man is geopereerd en buiten levensgevaar.

Volgens getuigenverklaringen zijn er tijdens de bewuste avond en nacht ook personen met een slijptol of iets dergelijks bij de paal in de weer geweest. De politie onderzoekt of deze twee incidenten met elkaar verband houden.

De politie roept ook personen op die betrokkenheid van iemand vermoeden bij deze zaak te melden bij de politie. Mogelijk is hen iets opgevallen aan het gedrag of baseren zij hun vermoedens op informatie dat zij hebben opgevangen. Een klein stukje informatie kan leiden tot de oplossing van deze zaak.

Dinsdagavond 25 oktober werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de explosie in Voorschoten. Tijdens het programma werden kijkers gevraagd te bellen als zij informatie hebben. Er kwamen meer dan 10 tips binnen, deze tips worden door het rechercheteam onderzocht.

Foursquare
Op de website van Foursquare heeft de politie op de locatie van het tankstation aan de Voorschoterweg nabij de kruising met de Leidseweg een opsporingsbericht achtergelaten. Mensen die bij het tankstation zijn en op Foursquare inchecken, kunnen het bericht lezen. Foursquare werkt via GPS op de smartphone. De politie hoopt op deze manier automobilisten die daar regelmatig tanken te kunnen bereiken en te vragen of zij iets gezien hebben.

Foto’s of videobeelden die verband houden met deze ernstige zaak waarbij drie personen gewond raakten kunnen nog steeds aan de politie worden gegeven. Deze kunnen worden geüpload via www.nationale-recherche.nl.

Getuigen die informatie hebben, maar nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden bij de politie. Ook getuigen die op andere momenten verdachte personen hebben gezien bij de flitspaal worden gevraagd deze informatie te delen met de politie. Ze kunnen bellen met het Team Grootschalige Opsporing via 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die wel informatie hebben, maar anoniem willen blijven kunnen bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800- 7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×