Boekpresentatie Tussen hemel en horizon

Aanstaande donderdag vindt bij Museum Boerhaave de presentatie plaats van het boek Tussen hemel en horizon. Dit rijk geïllustreerde boek biedt een historisch overzicht van navigatie op Nederlandse schepen, uit de glorierijke periode van de Verenigde Oostindische Compagnie tot de twintigste eeuw.
Het boek is geschreven door W.F.J. Mörzer Bruyns, oud-senior conservator van Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, en H. Hooijmaijers, hoofd Collecties van Museum Boerhaave. Zij beschrijven alle vindingrijke navigatie instrumenten die voor de zeevaart nog steeds belangrijk zijn. Vertrekpunt is de collectie van Museum Boerhaave, die ruim 100 van die instrumenten telt. Het eerste boek zal worden aangeboden aan Gerben Karstens, zeezeiler, oud profwielrenner en Leids sportman van de eeuw. Belangstellenden kunnen de boekpresentatie bijwonen. Het gebeuren begint om 16.30 uur en eindigt om 18.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×