Muziek in het Museum

Op zaterdag 12 en zondag 13 november vindt de vijfde editie van Muziek in het Museum plaats. In de hortus, Museum Boerhaave, Naturalis, Museum Oudheden, Volkenkunde de Lakenhal en het SieboldHuis, treden dan meer dan vijftig muziekgezelschappen op. Op zaterdag is in de Hortus onder andere jazzmuziek en middeleeuws koorgezang. De net geopende Sterrenwacht zal bij al die klanken extra schitteren. In het anatomisch Theater van Museum Boerhaave treden verschillende koren op. Bij Naturalis is van alles te horen. Er treedt een popband op, strijkt een pianoduo neer, komt een dameskoor langs en is een groep blokfluitisten te horen.

Ook in de Egyptische tempel van het Museum van Oudheden is muziek. Er treden koren op, wordt piano gespeeld en er is een klarinetensemble, klezmer- en tangomuziek. In museum Volkenkunde is een muzikale reis om de wereld met Spaans en Zuid-Amerikaans getinte gitaarmuziek, wervelende klezmerliederen, folk en lichte swing en West-Afrikaanse percussie. In het SieboldHuis zorgen diverse ensembles voor muzikale omlijsting van Hello Kitty. In museum De Lakenhal componeert Klaske Oenema vormen van licht met muziek. De band a balladeer brengt er poëtische gitaarpop ten gehore.

Op zondag zijn er diverse optredens voor en door kinderen. Zo kan er in Naturalis en Museum Boerhaave naar een sprookje geluisterd worden en zingen de jonge dames van het Glee Koor in Museum Volkenkunde en de Hortus botanicus.

Het programma staat binnenkort op //muziekinhetmuseum.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×