Kunst en wetenschap bij Boerhaave

Bij Museum Boerhaave staat de Dag van de Wetenschap aanstaande zondag in het teken van de relatie tussen kunst en wetenschap. Omdat 2011 het Jaar van de Chemie is, krijgt de rol van de scheikundige technieken, speciale aandacht. Gerenomeerde onderzoekers verzorgen diverse lezingen en rondleidingen, waarbij zij hun visie op de relatie tussen kunst en wetenschap geven. Zo vertelt Tim Huisman, kunsthistoricus en conservator van Museum Boerhaave, over een recent verworven zeventiende-eeuws schilderij met daarop een geleerdenechtpaar te midden van landmeerkundige instrumenten.

Anne van Grevenstein, hoogleraar `praktijk van conservering en restauratie’ aan de Universiteit van Amsterdam, vertelt over de restauratie van het wereldberoemde altaarstuk Het Lam Gods uit 1432. Wim Genuit, senior onderzoeker bij Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), vertelt over onderzoek naar de schilderijen van Vincent van Gogh.

Het museum is zondag gratis toegankelijk. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×