VVD en D66 willen fusie Omroep West en RTV Rijnmond

De Zuid-Hollandse Statenfracties van de VVD en D66 pleiten voor een fusie van Omroep West en RTV Rijnmond. De partijen zien die fusie als een logische stap om de afgesproken bezuinigingen door te voeren zonder aan de nieuwsvoorziening te hoeven tornen. VVD en D66 zijn tevreden over het werk van beide omroepen, maar vinden dat het nog efficiënter kan. Door samen te gaan en in één gebouw te trekken, kunnen de twee omroepen aldus de partijen besparen op de overheadkosten. In het coalitieakkoord is al aangegeven dat er op de omroepen bezuinigd moet worden. De twee partijen vinden een fusie de voor de hand liggende uitwerking daarvan. Ze menen dat dit voor zowel de belastingbetaler als de kijker gunstig is. Zuid-Holland is de enige provincie met twee omroepen. De VVD en D66 zouden graag zien dat alle regio’s een eigen nieuwsblok op de nog op te richten zender krijgen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×