Vanaf begin december ligt er weer een ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn. Hij wordt groter dan twee jaar geleden en is ook deels overdekt. Tijdens de week van het Glazen Huis komt er ook een grote kerstmarkt die zich als een groot lint van de ijsbaan naar de Beestenmarkt slingert. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden krijgt weer een IJsbaan

Net als twee jaar geleden komt er vanaf begin december weer een ijsbaan op de Nieuwe Rijn tegenover het Stadhuisplein. De ijsbaan wordt groter dan vorige keer en is deels overdekt. Op die manier hoopt het centrummanagement minder afhankelijk te zijn van slechte weersomstandigheden. Vorig jaar moest Leiden het zonder ijsbaan stellen nadat deze in 2009 een ton verlies opleverde. Dit keer zit het met de financien wel goed, zo laat centrummanager Erwin Roodhart weten. Leidse bedrijven treden als sponsor op en dat dekt vooraf al een groot deel van de kosten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×