Jongens vast voor overval woning Brugwacht

Vanmorgen rond 06.00 uur heeft de politie twee jongens van hun bed gelicht. De 16-jarige Leiderdorper en 14-jarige Leidenaar worden verdacht van betrokkenheid bij de overval van een huis aan de Brugwacht op maandag 26 september. Op die maandagochtend rond 09.45 uur, drongen vier jongens de Leiderdorpse woning binnen. Ze bedreigden de bewoners met steekvoorwerpen en eisten geld. Toen de dochter des huizes kans zag de politie te bellen, gingen ze er vandoor. Een grootschalige zoekactie naar het viertal leverde die morgen niets op. De politie kwam de twee jongens uiteindelijk op het spoor na tactisch en technisch onderzoek. Rechercheurs hebben met verschillende getuigen gesproken en in de woning waar de overval werd gepleegd heeft de technische recherche bewijsmateriaal verzameld.

De twee jongens worden verhoord en het onderzoek gaat verder.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×