Vragen PvdD over kappen broedboom bosuil

Tijdens de vergadering van de Commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid die vandaag plaatsvindt, stelt de Partij voor de Dieren de wethouder vragen over de kap van de broedboom van een bosuil. Deze boom, die in het Bos van Bosman stond, is onlangs gekapt. Dick de Vos wil namens zijn partij weten of er een kapvergunning aangevraagd is. Als die vergunning inderdaad verleend is, wil hij weten waarom. Volgens De Vos kon de boom bij het omvallen alleen terechtkomen op een tennisveld dat officieel niet in gebruik is. Ook wil hij weten hoe het kan dat de gemeente willens en wetens een potentiële nestgelegenheid voor een zeldzame en beschermde roofvogel vernietigt.

Daarbij informeert De Vos naar het advies van de stadsbioloog over de kap. In het bos staan verder geen geschikte broedbomen, volgens De Vos. Hij vraagt dan ook of de gemeente bereid is een nestkast voor de uil op te hangen.

Verder wil hij weten of de kap van de boom te maken heeft met de toekomstplannen voor het Bos van Bosman / Nieuweroord, waarbij volgens het voorontwerp bestemmingsplan een groot deel van het bos zal verdwijnen. Hij wil weten In hoeverre bij het opstellen van de twee onderhoudsbestekken voor het Bos van Bosman / Nieuweroord rekening is gehouden met de bescherming van de voor Leiden bijzondere flora en fauna in het Bos van Bosman en Nieuweroord.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×