Directeur Dirk van Delft van museum Boerhaave weet zeker dat het gaat lukken om voor eind van het jaar in totaal 700.000 euro binnen te halen. Alleen dan voldoet het museum op tijd aan de regel van 17,5% eigen inkomsten per 2010 om voor subsidie in aanmerking te komen. (Foto's: Chris de Waard).

Boerhaave boert goed met vriendenactie

Museum Boerhaave hoort bij Leiden en daar blijken heel veel mensen het mee eens te zijn. De actie ‘Word vriend van Boerhaave‘ loopt als een speer. Directeur Dirk van Delft schat dat van de benodigde 700.000 euro er nu ongeveer tweederde binnen is.Direct bij de start van de reddingsactie voor het museum, eind juni, schonk een anonieme weldoener al een ton. In de periode erna wist Boerhaave inmiddels vier ton bij elkaar te krijgen. De helft daarvan komt van fondsen, de andere helft van de groeiende vriendenclub.

Op 15 december volgt het slot van de actie met een veiling in de Pieterskerk. Daar gaan als het aan Van Delft ligt geen museumstukken onder de hamer van veilingmeester Alexander Pechtold. “Verkopen van eigen museumstukken is echt een allerlaatste redmiddel. Als we moeten kiezen tussen sluiten of verkopen,” aldus Van Delft die zeker weet dat ‘zijn’ museum tot in lengte van dagen zal blijven bestaan: “In welke vorm dan ook.” Op de veiling worden wel bijzondere zaken bij opbod verkocht. Bijvoorbeeld een bijzondere telescoop die een verzamelaar beschikbaar heeft gesteld.

De komen periode wordt sowieso iedereen die bij Boerhaave is betrokken benaderd voor de veilingavond. Van Delft hoopt dat vooral bedrijven een tafel voor tien personen zullen willen afnemen voor hun relaties, maar individueel kan ook een plekje worden gereserveerd.

boerhaavevriend02.jpg

Advertentie

Cultuur Leiden boerhaave


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×