College weet zich geen raad met woonboten

Of het College van B&W in kaart wil brengen waar in Leiden plek is voor extra woonboten. Met die vraag werden burgemeester en wethouders in 2009 door de gemeenteraad aan het werk gezet. Een opdracht die niet mee blijkt te vallen. Bij de zoektocht stuitte het college keer op keer op problemen, waardoor plekken die voor de hand lagen, toch niet geschikt bleken te zijn. Het college geeft de opdracht nu terug aan de raad en stelt voor om eerst een stevige discussie te voeren over wat Leiden in de toekomst nu eigenlijk met woonboten wil. Daarbij komt zeker ook de wens van sommige politieke partijen aan de orde om delen van de singelrand woonbootvrij te maken. Daardoor ontstaat een mooier plaatje als Leiden over enkele jaren het singelpark heeft aangelegd. Eind volgend jaar wil het college duidelijkheid over het toekomstige Leidse ligplaatsenbeleid voor woonboten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×