Politie intensiveert vuurwerkcontroles

De zware knallen die bewoners van sommige Leidse wijken de afgelopen weken doen opschrikken worden waarschijnlijk veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Dat antwoordde burgemeester Lenferink op vragen van PvdA-raadslid Scheffer die wilde weten wat het gemeentebestuur gaat doen aan de ontploffende bommen. Lenferink gaf aan dat het lastig is de daders te pakken, tenzij ze op heterdaad worden betrapt. Wel gaat de politie de komende periode sowieso weer meer controleren op het (voortijdig) afsteken van (illegaal) vuurwerk. Lenferink wees er ook nog op dat er geen enkele aanwijzing is dat de knallen in de Stevenshof en Zuid-West iets te maken hebben met de flitspaalbom of het laten ontploffen van een dugout bij de Boshuizerkade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×