Ondernemers willen Leiden opheffen

Leiden dreigt te worden vermorzeld tussen de nieuw te vormen metropolen die ontstaan rond Rotterdam en Den Haag en de regio’s amsterdam, Almere en Utrecht. Ondernemersbelangenvereniging BV Leiden vreest dat alle aandacht, en dus ook het geld, voortaan naar die megasteden zal gaan. Ook de Duin- en Bollenstreek en Alphen aan den Rijn wacht datzelfde lot, denkt voorzitter Reinier Asberg: “Hoog tijd dus om over onze schaduw heen te springen en samen te gaan in één gemeente die tussen deze grootmachten kan zorgen voor tegenwicht. Een gemeente van ruim 500.000 inwoners, waarbij er een gezonde diverse economie ontstaat.” Een naam voor de nieuwe gemeente heeft Asberg ook al: Gemeente Rijnland.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×