De boten en het kassahuisje van Rederij Rembrandt krijgen tijdelijk een plek buiten het centrum. Zolang de rederij weg is van de Beestenmarkt wordt er niet gevaren. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rederij Rembrandt en gemeente sluiten vrede

Rederij Rembrandt dient geen bezwaar in tegen de komst van het Glazen Huis. Eind oktober liep de termijn af, waarbinnen dat mogelijk was geweest, maar net op tijd bereikten de gemeente Leiden en directeur Paul Groenen overeenstemming over het tijdelijk verplaatsen van de rondvaartboten, het kassahuisje en de aanlegsteigers en meerpalen. De gemeente vergoedt de kosten die Rembrandt moet maken om alles tijdelijk te laten verwijderen. Ook krijgt de reder een vergoeding voor de periode dat hij niet kan varen. Dat heeft wethouder De Haan gisteren laten weten.

Nu de kou uit de lucht is, gaat ook Groenen zich inzetten voor het Glazen Huis. Daar begon hij gisteren direct al mee door de tenten te spnsoren die nodig waren bij de officiële Kick Off op de Beestenmarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×