Winterlezing Oerbacteriën voorspellen het klimaat

Overmorgen organiseert GEA Kring Rijnland weer een Leidse Winterlezing bij Naturalis. Deze lezing wordt verzorgd door Prof. Dr Jaap Sinninghe Damsté, die onderzoek doet naar de stijging van de CO2 concentratie en het gevolg daarvan op de leefomstandigheden op aarde. In zijn lezing legt hij uit hoe hij klimaatmodellen gebruikt voor zijn onderzoek en hoe hij deze test met gegevens uit het verleden. Prof. dr. Jaap Sinninghe Damsté is een internationale grootheid op het gebied van chemische fossielen. Hij houdt zich bezig met de informatie die fossiele moleculen prijsgeven over de condities op aarde, miljoenen jaren geleden. Met zijn groep heeft prof. Damsté twee paleothermometers ontwikkeld, gebaseerd op de moleculaire samenstelling van celmembranen van oerbacteriën.

De lezing vindt zondag plaats in de Cinema van Naturalis en begint om 13.00 uur. Meer informatie staat op //leidsewinterlezingen.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×