Mulock Houwer-lezing door Ido Weijers

Het Nederlandse Jeugdinstituut en het Kinderrechtenhuis organiseren aanstaande donderdag de eerste Mulock Houwer-lezing in het Kinderrechtenhuis. De lezing wordt verzorgd door Ido Weijers, bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht en kenner en bewonderaar van het werk van Daan Mulock Houwer. Daniël Quirijn Robert Mulock Houwer die leefde van 1903 tot 1985, speelde een grote rol in de geschiedenis van de kinderbescherming en de jeugdzorg. Een belangrijk thema in zijn werk was aandacht voor het kind en zijn sociale omgeving.

Weijers zal tijdens zijn lezing ingaan op welke ideeën en oplossingen van Mulock Houwer ook in deze tijd nog kunnen inspireren. Aansluitend op de lezing zal Maarten van der Linde, bijzonder lector Geschiedenis van het Sociaal werk aan de Hogeschool Utrecht, de Canon van de Jeugdzorg presenteren. Hans du Prie, directeur van jeugdzorginstelling Horizon zal hierop een reactie geven. Daarna is er gelegenheid om na te praten.

De middag duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Het Kinderrechtenhuis is te vinden aan Hooglandse Kerkgracht 17d. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via info@defenceforchildren.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×