Winnaars Zuid-Hollandprijs 2011 bekend

De winnaars van de Zuid-Hollandprijs 2011 zijn bekend. Gisteren werden ze tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Provinciehuis gehuldigd en ontvingen ze uit handen van commissaris van de Koningin in Zuid-Holland Jan Franssen hun prijs. De heer J. van Gilst van het bedrijf Infosfeer uit Hellevoetsluis won in de categorie professionals met voorstellen die de duurzame economie van Zuid-Holland versterken €50.000. Hij wil bamboe als nieuw en alternatief energiegewas introduceren in Europa omdat het gewas biomassa voortbrengt en het goed groeit op vervuilde gronden. Zijn voorstel is de bamboe te kweken op braakliggende bedrijfsterreinen.

Mevrouw J.C.M. Kijlstra uit Dordrecht wint € 15.000 met het plan voor de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland in de categorie bewoners/vrijwilligers, met ideeën voor een duurzame eigen leefomgeving. Zij meent dat productie en gebruik van plastic tassen een directe bedreiging zijn voor mens en dier en en wil Dordrecht symbool laten staan voor de strijd tegen tasjes.

De heer G.L. Bosman uit Delft ontvangt € 10.000 in de categorie studenten met initiatieven en ideeën voor verduurzaming in het bedrijfsleven (midden- en kleinbedrijf) en het onderwijs. Hij heeft een plan ontwikkeld om oude fietsen een nieuw leven te geven.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×