Visitatiecommissie tevreden over Museum Boerhaave

Een commissie van deskundigen die Museum Boerhaave in opdracht van staatssecretaris Zijlstra heeft doorgelicht, is zeer tevreden over het museum. Volgens de visitatiecommissie fungeert het museum op alle fronten goed tot excellent. “Museum Boerhaave heeft een metamorfose ondergaan” schrijft de commissie in het zojuist vrijgegeven rapport. “De resultaten die behaald zijn in relatief korte tijd zijn indrukwekkend. In een tijdsbestek van enkele jaren heeft het museum zich ontwikkeld van een gesloten bastion voor liefhebbers tot een instelling die de ramen en deuren wijd heeft opengezet voor het brede publiek en daar zijn activiteiten op afstemt.” De visitatie stond onder leiding van Wim van der Weiden, voormalig directeur van onder andere Naturalis.

Boerhaave hoopt het ingezette vernieuwingsproces voort te kunnen zetten. Dat kan alleen als het museum er in slaagt de eigen inkomsten op niveau te brengen. Boerhaave moet aan het eind van dit jaar zeven ton bijeen hebben gebracht. Lukt dat niet, dan moet het museum dicht voor publiek.

De actie `Red Boerhaave’ die het museum is gestart, heeft al tweederde van de zeven ton bijeengebracht, met onder andere het Technolab, Boerhaave Junior en de educatieve waterspeeltuin. Boerhaave verwacht ook de laatste tonnen binnen te kunnen halen. De campagne eindigt op donderdag 15 december met een feestelijk diner-met-veiling in een sfeervol verlichte Pieterskerk. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×