Gemeente moet aanvragen sociale zaken sneller afhandelen

Een fors percentage van het aantal aanvragen dat burgers bij de sociale dienst indienen, wordt veel te laat behandeld. Hoewel dat deels komt door problemen met de invoering van een nieuw softwaresysteem, vindt de voltallige raad dat het ambitieniveau van het college wel wat hoger mag liggen dan de 35% procent die volgens planning volgend jaar op tijd wordt afgehandeld. In 2012 zijn waarschijnlijk nog geen grote verbeteringen te verwachten, maar het college heeft nu wel beloofd dat het in de jaren erna een stuk beter zal gaan. In 2015 moet driekwart van alle aanvragen tijdig zijn afgewikkeld. Dat past volgens de raad ook bij de ambitie om van Leiden de klantvriendelijkste gemeente van Nederland te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×