Leidse subsidies gewoon geindexeerd

Het plannetje van de VVD om voor het komende jaar alle subsidies te bevriezen gaat niet door. De partij wilde de subsidies niet indexeren om zo ruim zes ton te besparen. Dat geld kon dan terug naar de burgers door de afvalstoffenheffing niet te verhogen. Wethouder Robert Strijk vond dat zo kort voor het nieuwe jaar niet kunnen, omdat zo’n indexatie normaal altijd wel door doorberekend: “We hebben verwachtingen gewekt en instellingen hebben in hun begrotingen rekening gehouden met dat geld.” Strijk stelde de raad voor om net als altijd duidelijk te kiezen wie wel en wie geen subsidie krijgt en niet deze kaasschaaf-methode te hanteren. Daar was de hele raad het mee eens. Op de VVD na.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×