Leiden wil universiteitsbureau houden

De gemeente Den Haag is druk bezig met een lobby richting de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. De drie kennisinstituten hebben plannen voor een verregaande samenwerking en daar zou best eens een centraal bestuursbureau bij kunnen horen. Den Haag wil graag dat zo’n bureau in de hofstad wordt gevestigd. De voltallige gemeenteraad heeft het Leidse college donderdag opgeroepen alles te doen wat in haar macht ligt om het bestuursbureau van de Universiteit Leiden voor de sleutelstad te behouden of om een nieuw centraal bureau naar Leiden te halen. Ook het college zelf wil niets liever. “Een sterke universiteit is goed voor Leiden,” zo verwoordde wethouder De Wit de gevoelens van raad en college.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×