Nieuw stedelijk jongerencentrum in Marktsteeg

Na jaren van touwtrekken gaat Leiden nu echt werk maken van de vestiging van een stedelijk jongerencentrum in de binnenstad. Plannen voor zo’n centrum zijn er al jaren, maar in het verleden kwamen ze nooit van de grond, omdat de gemeenteraad geen geld beschikbaar stelde voor een aparte plek waar jongeren vanaf een jaar of 14 a 15 terecht kunnen. Dat ligt sinds de komst van de SP in het college anders. Die partij maakt zich al jaren hard voor een plek waar jongeren terecht kunnen die het buurthuis ontgroeid zijn, maar die nog te jong zijn voor reguliere uitgaansgelegenheden zoals discotheken en het LVC.

De PvdA diende afgelopen week, bij de begrotingsbehandeling, een voorstel in om het jongerencentrum onder te brengen in het nieuwe popcentrum De Nobel om op die manier kosten te besparen. Dat gaat SP-wethouder Roos van Gelderen te ver. Wel wil ze graag dat het jongerencentrum in de directe omgeving van De Nobel komt, zodat er samengewerkt kan worden. Een aangepast PvdA-voorstel met de oproep om dat te onderzoeken, gesteund door de hele raad met uitzondering van de ChristenUnie, vond ze dan ook prima.

De panden die eerder in beeld waren als alternatieve plek voor de Vrijplaats Koppenhinksteeg lijken de aangewezen lokatie. Voor het jongererncentrum heeft de gemeente een potje van 1,5 miljoen euro gereserveerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×