Voltooiing archeologisch park alleen gratis

Er komt voorlopig geen extra geld voor de vierde en laatste fase van de aanleg van het archeologische park Matilo in Roomburg. Een meerderheid van de Leidse raad is het met de ChristenUnie eens dat het park nu al prachtig is en dat eerst prioriteit moet worden gegeven aan de vergroening van andere delen van de stad. De realisatie van het park is opgeknipt in vier delen. De laatste fase wachtte nog op financiering. Die is er inmiddels deels, omdat Holland Rijnland er uit een potje voor regionale groenvoorziening aan bijdraagt. Fractievoorzitter Guido Terpstra van de CU wijst er echter op dat die middelen alleen zijn bedoeld voor de aanleg: “We moeten het alleen doen als er ook geen stijgende exploitatielasten mee gemoeid zijn. Dus; alleen als het gratis kan.”

Eerder dit jaar opende wethouder De Haan het park zoals het er nu bij ligt. (Video: Gemeente Leiden).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×