In beslaggenomen illegaal vuurwerk, foto: PR/ Politie.

Grote hoeveelheid illegaal Pools vuurwerk in beslaggenomen

Afgelopen weken heeft het Regionaal Milieuteam van Politie Haaglanden (RMT) een onderzoek uitgevoerd naar de herkomst van zwaar illegaal vuurwerk, dat vanuit Polen via een transportbedrijf Nederland werd ingevoerd. Landelijk werd ruim 3100 kilo zeer gevaarlijk vuurwerk in beslaggenomen, maar ook in regio Hollands-Midden zijn 13 personen aangehouden en werd 110 kilo vuurwerk vernietigd. In één geval betrof het zelfs zo’n zwaar vuurwerk dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het gevaarlijke knalwerk onschadelijk te maken. Het illegale vuurwerk werd aangetroffen in woningen in onder andere: Voorschoten, Katwijk, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim en Warmond. De politie waarschuwt voor het risico van het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast wordt het vuurwerk gebruikt om vernielingen aan te richten. Ouders worden gewezen op de gevaren van vuurwerk dat via internet in het buitenland is besteld en met een postorderbedrijf aan huis wordt bezorgd.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×