Politiek café GroenLinks over onderwijssegregatie

Op zondag 20 november organiseert de werkgroep onderwijs van GroenLinks Leiden een politiek café over onderwijssegregatie. Ondanks allerlei pogingen, lukt het aldus de partij niet Leidse basisscholen gemengder te krijgen. Daardoor dreigt er een tweedeling in het onderwijs te ontstaan en maken Leidse kinderen niet automatisch kennis met kinderen met een andere cultuur of achtergrond. De onderwijswerkgroep van GroenLinks Leiden wil hier iets aan doen en pleit er in de Nota ‘Samen sterker. Leerlingenstromen in banen Leiden’ voor, in Leiden een centraal aanmeldpunt in te stellen. Dat is een vast moment waarop leerlingen voor het basisonderwijs kunnen worden ingeschreven en volgens vastgestelde regels, in combinatie met de voorkeur van de ouders, over de scholen worden verdeeld.

Tijdens het politiek café van aanstaande zondag kunnen de aanwezigen met elkaar en het panel discusiëren over de wenselijkheid van zo’n centraal aanmeldpunt en de vraag of hiermee de vrijheid van onderwijs niet in het geding komt. Het debat vindt plaats in sociëteit De Burcht, en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. De panelleden zijn Lex Herweijer, onderzoeker SCP, Henk Lardee, directeur OBS de Viersprong, Carolien de Groot, directeur JES Rijnland, Paul Laudy, raadslid VVD Leiden en Stéphanie Bakker, raadslid GroenLinks Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×