De museuminspecteuurs aan het werk in Naturalis, foto: PR.

Eerste 14 jeugdige museuminspecteurs op onderzoek in Naturalis

Dit weekend vindt de aftrap plaats van het initiatief van de ANWB Explorers en de Nederlandse Museumvereniging, om Nederlandse musea door kinderen te laten onderzoeken. Het doel hiervan is om kinderen te interesseren voor musea en de musea zelf duidelijk te maken waarmee zij kunnen scoren en waaraan nog niet wordt voldaan. Vandaag was als eerste Museum Naturalis aan de beurt, waar adjunct-directeur Paul Voogt 14 kinderen benoemde tot ‘museuminspecteur’. Vooral op de doe-factor scoorde Naturalis verrassend goed met een dikke 9! Voogt is meer dan tevreden: “Het is goed om te weten wat kinderen van ons museum vinden. Zo kunnen wij een bezoek alleen maar leuker voor ze maken. Gelukkig blijkt dat we het al erg goed doen.”

Kinderen kunnen tot 9 mei volgend jaar alle musea in Nederland inspecteren. Op www.museuminspecteurs.nl is alle informatie te vinden.

Het museum met landelijk de meeste punten krijgt de titel ‘beste Kidsproof-museum 2012’. De tien beste museuminspecteurs krijgen een beloning.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×