Jonge Leidse Helden, de jury en wethouder Roos van Gelderen, foto's: Jacqueline Borg. 

Jonge Leidse helden in het zonnetje gezet

Gisteren reikte wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) voor de eerste keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Tien jongeren tussen de 13 en 17 jaar ontvingen op het stadhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving. In de categorie van 7 tot en met 12 jaar waren er helaas nog geen genomineerden. Volgens de wethouder moet het nog “even wennen” dat ook jongeren beloond mogen worden voor hun inzet, zelfs als ze een jaar of 7 zijn. Onder grote belangstelling werden in de Burgerzaal van het stadhuis, tien bossen bloemen en tien lintjes uitgedeeld, begeleid door een persoonlijke toelichting en felicitaties van Van Geldereren. Met het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes laat de stad Leiden haar waardering zien voor deze jongeren, die een voorbeeld zijn voor hun leeftijdsgenoten.

De Helden:

Wouter ten Bosch en Allard van Duijn van het Da Vinci College bouwden een website met een virtuele tentoonstelling van vrolijke apparaten. Deze apparaten werden eerder dit jaar gemaakt door Leidse basisschoolleerlingen voor een project van Technolab en Museum Boerhaave.

Tatiana van Steveninck, Selomi Koster, Machteld van der Wouden en Iza Keuter van het Stedelijk Gymnasium volgden op vrijwillige basis niet één, maar twee maatschappelijke stages. Zo zetten zij zich in voor bijvoorbeeld het maatjesproject van Libertas/Merenwijkschool, het Leesproject van de brede school Merenwijk en het project M25.

Johanna Callies van het Bonaventuracollege deed vier weken lang ontwikkelingswerk in Buffalo City (Zuid-Afrika) voor het project Keys for Kids. Nu ze terug is in Nederland blijft ze zich inzetten voor dit goede doel.

Hamza Bardaa helpt vrijwillig in Slaaghwijk en werkt in elk vrij uurtje aan de bouw van de nieuwe moskee. Fenna Posthuma van het LRC DIOK coacht en traint vol enthousiasme en passie haar jeugd rugbyteam.

Pascal Velting zet zich in voor De Zijl Zwemsport door te helpen bij zwemlessen, het jaarlijkse jeugdkamp en nog veel meer.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×