Vooral de spectaculaire pepernotenmachine was vanmiddag populair bij de kinderen die naar de opening van het Huis van Sinterklaas waren gekomen. Alle kinderen kunnen met hun ouders elke dag van 12.00 uur tot 17.00 uur bij de sint op bezoek. Behalve op vrijdagen, dan is het Huis van Sinterklaas open tussen 11.00 uur en 16.00 uur. (Foto's: Chris de Waard).

Sint logeert weer in Leiden

Vanmiddag is voor de negende keer het Huis van Sinterklaas geopend. De komende weken logeert de goedheiligman weer in De Waag. Daar kunnen alle kinderen dagelijks terecht om hun verlanglijstje in te leveren of om een mooie tekening aan de Sint te geven. Die kunnen ook ter plaatse worden gemaakt. Verder zijn het in Huis van Sinterklaas de slaapkamers van de sint en zijn pieten te zien en is er een heuse pepernotenmachine.

Of Sinterklaas volgend jaar opnieuw in De Waag kan logeren is nog onzeker. De gemeente wil het beeldbepalende gebouw gaan verhuren aan een ondernemer die er een hoogwaardig restaurant in kan beginnen. Centrummanager Erwin Roodhart hoopt dat de gemeente het verblijf van de Sint als uis wil opnemen in het af te sluiten huurcontract. Voor het inschrijven voor ne het uitdelen van Haring en Wittebrood doet de gemeente dat ook. Als dat niet lukt gaat Roodhart met de Makelaarpiet op zoek naar een andere geschikte ruimte in het centrum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×