De familie Ostilio uit Leiden kwam zondagmiddag als 50.000e bezoeker Museum Boerhaave binnen. Museumdirecteur Dirk van Delft stond klaar om ze met cadeaus te overladen. (Foto: PR.)

Boerhaave breekt eigen bezoekersrecord

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Museum Boerhaave zijn 50.000ste bezoeker verwelkomd. Zondagmiddag rond 16.00 uur was het mevrouw Alessandra Ostillio en haar gezin uit Leiden die de teller voor het jaar 2011 naar de 50.000 tilde. Directeur Dirk van Delft verraste de familie met een bos bloemen en cadeaus voor het hele gezin. Deze mijlpaal in de geschiedenis van Museum Boerhaave past in de trend van stijgende bezoekersaantallen die enkele jaren geleden is ingezet. Met nog zes weken te gaan verwacht het museum over heel 2011 op een kleine 60.000 bezoekers uit te komen. Het oude record stond op 47.500 bezoekers.

Campagne Red Museum Boerhaave!
De 50.000ste bezoeker passeerde de drempel van het museum tijdens Donation-Days, een bruisend weekend waarbij de bezoekers van Museum Boerhaave op tal van activiteiten werden getrakteerd. In plaats van een vaste entreeprijs  te betalen, mochten zij bij vertrek zelf bepalen hoeveel zij voor het gebodene wilden doneren. In totaal is afgelopen weekend ruim € 5.000,- bijeengebracht.

D-days zijn onderdeel van de campagne Red Museum Boerhaave! Het museum moet aan het einde van dit jaar een extra bedrag van € 700.000,- aan eigen inkomsten hebben binnengehaald om sluiting voor het publiek te voorkomen.

De rest van dit jaar organiseert Museum Boerhaave nog tal van andere publieksactiviteiten. Sluitstuk is een feestelijk diner met veiling op 15 december in een sfeervol verlichte Pieterskerk. Met deze en andere initiatieven hoopt Museum Boerhaave met vereende krachten de benodigde zeven ton tijdig te bijeen te hebben, zodat op de verjaardag van Herman Boerhaave (op 31 december) een hectisch en zeer leerzaam jaar in opperbeste stemming en met een vracht nieuwe vrienden uitgeluid kan worden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×