Laila Driessen wordt door de Leiderdorpse gemeenteraad voorgedragen als opvolger van burgemeester Michiel Zonnevylle die komende maand na 18 jaar afscheid neemt van het ambt. Driessen was in de jaren 80 en 90 VVD-raadslid in Leiden, net als Zonnevylle in de jaren 70 en 80. (Foto: Gemeente Leiderdorp).

Laila Driessen voorgedragen als burgemeester van Leiderdorp

De gemeenteraad van Leiderdorp draagt Laila Driessen voor als nieuwe burgemeester van de Leidse buurgemeente. De raad heeft vanavond in een besloten vergadering het advies van de vertrouwenscommissie bekrachtigd. Laila Driessen is 58 jaar en woont in Bennebroek. Vanaf 2003 is zij lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Ook is ze vice-voorzitter van de Staten van Noord Holland. Driessen is lid van de VVD en was van 1982 tot 1994 lid van de gemeenteraad van Leiden. Met de aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure voor de  benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de raad zal minister Donner een voordracht doen waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit zal volgen. “Wij hopen dat de installatie van de nieuwe burgemeester op 14 januari 2012 om 14.00 uur kan plaatsvinden in het nieuwe gemeentehuis,” zo laat de gemeente Leiderdorp weten.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×