Tot 3,5 jaar cel voor woningoverval Billitonstraat

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 3,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 19-jarige verdachte uit Rotterdam. Tegen een 21-jarige plaatsgenoot eiste de officier 3 jaar cel. Daarnaast eiste de officier dat deze man zijn eerder opgelegde gevangenisstraf van 10 maanden moet uitzitten.
Beide mannen worden ervan verdacht dat ze hebben geprobeerd om een woning aan de Billitonstraat te overvallen. Op de vroege ochtend van zondag 17 april werd een echtpaar in hun woning aan deze straat opgeschrikt door drie mannen die via de voordeur waren binnengekomen. Hun gezichten waren bedekt en ze droegen een capuchon. Volgens de officier schreeuwden de drie verdachten tegen het echtpaar dat het om een overval ging en richtten een vuurwapen op de man. Deze sprong in een reflex op en gooide de deur tussen de woonkamer en de gang hard dicht. De hand met het vuurwapen kwam daardoor klem te zitten.

 

Uiteindelijk verlieten de drie het huis en sloegen op de vlucht. Agenten die nog niet van de overval op de hoogte waren, zagen de twee Rotterdammers rennen en spraken één van hen aan. Op dat zelfde moment hoorden zij via de centrale over de vlakbij gepleegde overval en hielden de man aan. De andere rotterdammer, die was doorgerend, werd een halfuur later aangehouden. Van de derde verdachte ontbreekt nog altijd ieder spoor. De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat de overval nog altijd grote impact heeft op de slachtoffers. Zij zijn in hun eigen woning bedreigd met een vuurwapen. De uitspraak van de rechtbank volgt over 14 dagen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×