Gemeente maakt samenvoegen panden makkelijker

Met soepelere regels gaat de gemeente het samenvoegen van panden in het kernwinkelgebied niet alleen makkelijker maken, maar zelfs stimuleren. Rond de Haarlemmerstraat, de Nieuwe Rijn en de Botermarkt heeft het college een tiental ‘kansrijke’ lokaties op het oog waarbij meerdere panden kunnen worden verheeld tot één grotere bedrijfsruimte. Daarbij blijven de gevels zoveel mogelijk intact. De eerste panden die onder die nieuwe regels worden samengevoegd liggen op de hoek van de Nieuwstraat en de Hartesteeg. Daar komt een restaurant.

In andere delen van de stad blijft alles bij het oude. Zo wordt samenvoegen in het Pieterskwartier niet toegestaan, omdat die wijk het juist moet hebben van de karakteristieke kleine winkeltjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×