Verkrachter op scooter rijdt fietsster omver

Afgelopen zaterdagochtend, rond 04.15 uur, fietste een 20-jarige vrouw uit Oegstgeest vanuit Leiden via de J.H. Oortbrug richting haar huis. Op de brug werd ze van achteren aangereden door een zwarte scooter en kwam ten val. De bestuurder van de scooter leek zich in eerste instantie om haar te ontfermen, maar zijn aanrakingen gingen over in seksuele handelingen en hij verkrachtte haar. De vrouw kon geen kant op. Na zijn laffe daad ging de scooterrijder ervandoor. Het slachtoffer belde tevergeefs aan bij een huis vlakbij de brug en rende daarna naar huis.
De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets gezien hebben, of aanslaan op het signalement van de man, zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het gaat om een getinte man, mogelijk van Surinaamse afkomst, in de leeftijd van 28-35 jaar en ongeveer 1.70 lang. Hij droeg een gewatteerde donkere jas en grijze handschoenen met visgraat. Hij kwam vermoedelijk uit de richting van Leiden. De zwarte scooter heeft een grijs scherm voorop.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×