Decemberacties Voedselbank

Komende maand organiseert de Voedselbank verschillende acties om houdbaar voedsel in te zamelen voor de ruim 450 huishoudens in de Leidse regio, die wekelijks een pakket levensmiddelen ontvangen. Op zaterdag 17 december staan er tussen 10.00 en 16.00 uur vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingangen van Albert-Heijn XL aan het Vijf Meiplein. Zij delen briefjes uit aan het winkelend publiek, met daarop het verzoek één extra product voor de Voedselbank te kopen. Diezelfde dag houdt de Voedselbank aan Willem Barentszstraat 22 tussen 13.00 en 16.00 uur open huis. Particulieren kunnen dan een kijkje nemen achter de schermen en houdbare levensmiddelen afgeven. Ook op woensdagavond 14 en 21 december (tussen 19 en 21u) en op donderdag 22 december (van 10-17u) kunnen mensen houdbare levensmiddelen afgeven bij de Voedselbank. Bij diaconaal centrum De Bakkerij kan dat elke maandag t/m donderdag van 9-17u.

Ook mensen die hun kerstpakket aan de Voedselbank willen schenken, zijn welkom, net als bedrijven die na Kerst blijven zitten met een overschot aan kerstpakketten.

De Voedselbank heeft vooral behoefte aan alledaagse boodschappen als pasta, rijst, groente/vis/vlees in blik, saus, koffie, thee, bakolie, boter, (vacuüm verpakte) kaas, eieren, houdbaar broodbeleg en wasmiddel, tandpasta, deodorant en shampoo.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×