Opbouw schedel mammoetbaby uit Noordzee bij Naturalis

Het skelet van de volwassen mammoet in de Oerparade, krijgt gezelschap. Aanstaande woensdag zal mammoetdeskundige Dick Mol, naast deze joekel de schedel van een mammoetbaby opbouwen. Die schedel is bijzonder omdat hij relatief compleet is, met zowel het schedeldak als de onderkaak van dezelfde mammoet. De schedelresten zijn op 22 april 2011 in de Eurogeul voor Rotterdam opgevist door visser Jaap Klijn. In totaal zijn 14 fragmenten van dezelfde schedel gevonden, waarvan er 10 konden worden samengevoegd tot een geheel. Het is de eerste keer dat de schedel tentoongesteld wordt. Amateurpaleontologen Klaas Post en Dick Mol bereiden een wetenschappelijke publicatie voor over deze vondst.

De babyschedel is tot en met 8 januari te zien.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×