Zoeken naar fossielen bij Naturalis

Wie graag met de handen in het zand zit, kan Naturalis volgend weekend komen helpen bij de zoektocht naar fossielen. In de LiveScience zaal van het museum wordt dan de laatste van vijftien zakken met zand en schelpen uit de Tweede Maasvlakte onder de loep genomen. Vorig jaar zijn in totaal 15 zakken uit de Tweede Maasvlakte verzameld, waarvan 13 inmiddels door wetenschappers zijn uitgezocht en één door het publiek. Uit die zakken kwamen veel interessante objecten tevoorschijn, zoals een tand van de witte haai uit het Plioceen (2 tot 5 miljoen jaar geleden) en een kies en een ellepijpfragment van een bever.

Met behulp van de vondsten uit de zakken, kunnen de paleontologen reconstrueren hoe het ecosysteem op de bodem van de huidige Noordzee eruit zag in het Pleistoceen, 50.000 tot 1 miljoen jaar geleden. Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar die willen meedoen aan de tweede `Help de Onderzoeker’ en onder leiding van paleontologen en educatief medewerkers zelf een bijzondere ontdekking willen doen, zijn op zaterdag 17 en zondag 18 december tussen 11.00 en 16.00 uur welkom. Aanmelden is vanwege de verwachte drukte verplicht, en kan via www.naturalis.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×