700 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslaggenomen tot nu toe

Sinds eind oktober tot nu toe, is al ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Afgelopen woensdag heeft de politie een 14-jarige Katwijker in zijn woning aangehouden voor het bezitten van illegaal vuurwerk. In de woning werden 60 nitraten en 9 vlinders aangetroffen en in beslaggenomen. Diezelfde dag werden twee Leidenaren van 17 en 20 jaar en een 21-jarige Leiderdorper aangehouden. Het drietal reed met hoge snelheid over de Europaweg en werd aangehouden. In de kofferbak werd een tas met ongeveer 15 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De mannen hadden het vuurwerk in België gekocht. Ook in twee woningen van de mannen werd meer illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen.

Vrijdagavond 2 december werd op de Charlotte de Bourbonhof in Leiden een 40-jarige vrouw uit Oud Ade aangehouden toen er in haar auto illegaal vuurwerk werd aangetroffen. De politie had een onderzoek ingesteld nadat zij meerdere meldingen uit de buurt kreeg van vuurwerkoverlast. In totaal werd er 8 kilo aan vuurwerk in beslag genomen. De partner van de vrouw werd een dag later aangehouden vanwege het afsteken en voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.

Maandagavond 5 december werd, eveneens in Leiden, na meerdere anonieme meldingen een hoeveelheid illegaal vuurwerk in een schuur van een woning aan de Lombokstraat aangetroffen. De politie trof een tas aan met onder meer mortieren. De politie heeft twee mannen van 33 en 44 jaar aangehouden.

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december werd gemeld dat een man aan de Zelkovalaan in Zoeterwoude-Rijndijk vuurwerk aan het afsteken was. Ter plaatse werd de man, een 47-jarige Zoeterwoudenaar, aangehouden. In zijn woning werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Later bleek dat de man het vuurwerk had gekocht van een 44-jarige plaatsgenoot. Bij deze man werd bijna 600 kilo illegaal vuurwerk, onder meer lawinepijlen, mortierbommen, cobra’s en flowerbeds, aangetroffen en in beslaggenomen. De politie maakte tegen beide mannen proces-verbaal op.

Zwaar illegaal vuurwerk kan levensgevaarlijke situaties opleveren, zowel voor degene die het vuurwerk afsteekt als voor de omgeving. Wie het vermoeden van illegaal vuurwerk heeft wordt verzocht de politie te bellen  via 0900 – 8844.
Een melding anoniem doen kan via Stichting M. 0800 -7000. Stichting M is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 18.00 uur. Meer info: www.meldmisdaadanoniem.nl  

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×